0
Winkelwagen

12 kg Coffee Shots koffie = 1 klamboe

12 kg Coffee Shots koffie = 1 klamboe

2% VOOR DE KOFFIEBOEREN

Coffee Shots heeft sinds de oprichting in 2015 2% van de verkoopprijs van de koffiebonen gebruikt om koffieboeren te ondersteunen.

Dit hebben we gedaan met kleine en grote projecten. Meest zichtbaar zijn het wasstation voor koffiebessen in Kameroen en een husk huisje voor opvang koffievlies in Oeganda.

12KG = 1 KLAMBOE VOOR KOFFIEBOEREN

Sinds 2023 hebben we de ondersteuning van koffieboeren in de kern aangepakt. Per 12 kg koffie die je bestelt, doneert Coffee Shots een bedrukt, geïmpregneerd muskietennet aan een koffieboer in Oeganda. Oeganda staat helaas in de top 5 van landen met  de meeste malariagevallen en de meeste malariadoden.

Door het gebruiken van een bedrukt, geïmpregneerd muskietennet is het gezin van de  koffieboer beter beschermd tegen malaria. Door het correct ophangen van de klamboe worden de gezinsleden minder vaak gebeten door de malariamug en worden ze minder vaak ziek.

Minder vaak ziek betekent:
  • minder risico op ernstige gevolgen van malaria
  • meer werkdagen, dus meer inkomen
  • minder medicatie kopen, dus meer inkomen

BEDRUKTE MUSKIETENNETTEN

Op de bednetten wordt een groot plaatje geprint, van bijvoorbeeld een vlinder, Spiderman, Nelson Mandela, een giraffe of hartjes. Doordat er een een mooie afbeelding op het net staat, krijgt het net meer waarde voor de ontvanger en zijn ze er trots op dit muskietennet netjes op te hangen boven hun bed. 

Dit heeft een aantaal belangrijke voordelen:
  • een goed opgehangen net beschermt beter
  • het net wordt niet verkeerd gebruikt, bijvoorbeeld als kippenren of visnet

Met het verstrekken van bedrukte, geïmpregneerde muskietennetten levert Coffee Shots een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de koffieboeren. Een mooie extra reden om Coffee Shots koffie te blijven schenken. Thuis en op het werk!
  Arnoud Aalbersberg     19-04-2023 17:35     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.