Snelle levering Unieke melangés Vers gebrand in Amsterdam
0
Shopping cart

Koffiebonen kopen? | Coffeeshots Amsterdam

U wilt eerlijk en vers gebrande koffiebonen kopen? Dan bent u bij Coffeeshots.nl aan het juiste adres! Een goede espresso is afhankelijk van veel factoren. Een belangrijke factor is dat wij de beste koffiebonen kopen bij de boer. Daarnaast is misschien wel de allerbelangrijkste factor, vers gebrande koffiebonen. Omdat wij vaak teleurgesteld zijn over de versheid en de smaak van koffiebonen branden wij zelf wekelijks onze eigen selectie single estate bonen in Amsterdam en ontwikkelen wij zelf de melanges. Zo kunnen wij kwaliteit garanderen. Wij kunnen daarom gerust zeggen dat wij de lekkerste koffiebonen verkopen waar jij de meest exclusieve koffie mee kunt zetten. Koffiebonen kopen kunt u uiteraard eenvoudig in onze webshop, maak een keuze uit diverse bonen met hun eigen melanges.
 
Waar moeten de koffiebonen van Coffeeshots aan voldoen? Belangrijk is dat onze eigen selectie en selecties van andere micro-branderijen voldoen aan een aantal criteria:

  • De bonen zijn Direct trade/ fair gate ingekocht. Geen ‘fair trade’ met vele (transparante) tussenschakels en dure stempels
  • De koffieboeren kunnen hulp gebruiken om de werkomstandigheden, de sociale omstandigheden en innovatie te verbeteren
  • De koffiebonen zijn van topkwaliteit. Specialty coffee only! Het leven is te kort voor slechte koffie!
  • De microbranderij brandt de groene bonen frequent zodat de koffieliefhebber altijd vers gebrande bonen ontvangt.
  • Coffee Shots heeft momenteel een mooie Yellow Bourbon uit Brazilië, een Monsooned Malabar uit India en Mandheling uit Sumatra in de huidige selectie samen met een mooie seizoensmelange.
  • Wij versturen in handige verszakken die door de brievenbus kunnen. Los of in abonnementsvorm zodat je wekelijks kan genieten van vers gebrande bonen.
     

Eerlijk naar de koffieboer

Coffeeshots vindt het niet OK dat de koffieboer alleen marginaal verdiend aan de verkoop van groene bonen. Wij werken alleen met koffiebonen die rechtstreeks (direct trade) bij de boer worden ingekocht tegen een eerlijke prijs (het begin van de waardeketen). Ook na de aankoop van iedere kilo koffiebonen betalen wij de boeren 2% van onze omzet terug. Zo kan de koffieboer voor het eerst meeprofiteren aan het einde van de waardeketen en zijn kilo-opbrengst significant vergroten. Hiermee worden de werkomstandigheden verbeterd, is er betere scholing mogelijk en kan er weer geïnnoveerd worden. Coffeeshots vindt het niet OK dat de koffiedrinker in een koffiebar een (te) hoge prijs betaalt voor (niet altijd) hoge kwaliteit koffie. Onze naam is hieruit ontstaan. Een kop koffie is opgebouwd uit een aantal elementen, shots. Wij gaan laten zien dat een topkoffie ook voor eerlijke prijs mogelijk is.


Hoe doen wij dat

Coffeeshots is opgericht op 29 oktober 2015 met een missie: eerlijke koffie voor iedereen. Eerlijke koffie voor iedereen betekent bij Coffeeshots Amsterdam eerlijk naar de koffieboer en eerlijk naar de koffiedrinker. De koffiebonen worden vers gebrand in Amsterdam. 

 

Recente artikelen