Laden...

Uw winkelwagen is leeg.


Coffee Shots Roastery is gestart - Eigen koffiebranderij

  Arnoud Aalbersberg     13/10/2017     Reacties (0)

Coffee Shots Roastery is een koffiebranderij in Amsterdam waar we (h)eerlijke koffiebonen vers branden voor kantoren en restaurants, cafe's, koffiebars en andere horeca. De lekkerste koffiebonen Wij werken rechtstreeks met de kleinschalige koffieboeren. Met microlots, dus kleine, hoogwaardige koffieoogst: de lekkerste koffiebonen. 2% voor de koffieboeren Om die reden hebben wij een wisselend aanbod aan koffiesoorten. Allemaal 100% arabica. Wij geven 2% van onze omzet terug aan de koffieboeren waar wij mee werken. Op die manier doen de koffieboeren eindelijk mee aan het einde van de waardeketen! Dus als jij Coffee Shots koffiebonen afneemt ben je verzekerd van overheerlijke vers gebrande bonen en je doet ook nog iets goeds!

Lees meer

Coffee Shots breidt uit! Winkel Spaarndammerstraat 34 Amsterdam

  Arnoud Aalbersberg     05/01/2017     Reacties (1)

Op 4 januari 2017 heeft mede-oprichter Corine Schmal het huurcontract getekend namens Coffee Shots met Woonstichting de Key. Op het adres Spaarndammerstraat 34, 1013 SW in Amsterdam gaat in het vroege voorjaar onze eerste (h)eerlijke specialty koffiewinkel open! We mikken op begin maart 2017 vlak voor het Amsterdam Coffee Festival 17 maart. Koffiewinkel In deze specialty koffiewinkel gaan we onze eigen, wekelijks vers gebrande, koffiebonen verkopen, maar ook koffieaccessoires, koffieapparatuur. Gallerie Tevens is onze winkel ook een gallerie voor kunstenaars uit de buurt. Verwacht dus een wisselend aanbod van kunst aan de muur en in de beeldentuin! Wil je je kunst bij ons tentoonstellen? Stuur een mail naar: store@coffeeshots.nl Koffiebar Tenslotte kan je uiteraard ook onze (h)eerlijke koffie proeven, maar...

Lees meer

Wat zijn de lekkerste koffiebonen?

  Arnoud Aalbersberg     30/11/2016     Reacties (0)

Bij Coffee Shots krijgen we de vraag wat nu de lekkerste koffiebonen zijn. Dat is best een lastige vraag! Of je iets lekker vindt is heel persoonlijk. Dat heeft met smaak te maken en roepen we dan als we iets bijvoorbeeld niet lekker vinden: “smaken verschillen”, of het spreekwoord: “over smaak valt niet te twisten”. Hoe iets smaakt is niet zoals vaak gedacht wordt alleen maar de reactie van het proeven met je smaakpapillen en je reukcellen: Of iets zuur, zoet, zout of bitter smaakt. Minstens net zo belangrijk is de omgeving waar je aan het proeven bent, hoe je je voelt, hoe het product er uitziet en wat je verwachting daarvan is. Het bewustzijn dus en de emoties die daarbij horen (gezelligheid, vertrouwen etc.!) Wat maakt koffiebonen lekker? Als smaak dan heel persoonlijk is, wat maakt dan koffiebonen...

Lees meer

Coffee shots op the next web conference 2016

  Arnoud Aalbersberg     02/06/2016     Reacties (0)

Als 2e mijlpaal na het Amsterdam Coffee Festival  in maart 2016 hadden wij bedacht om tijdens the Next Web Conference 2016 een start-up booth neer te zetten om alle 10,000  unieke bezoekers onze App voor iOS  of Android  te laten zien en te vertellen hoe wij het koffielandschap gaan veranderen door koffieliefhebbers thuis met elkaar koffie te laten drinken en tegelijkertijd de koffieboeren te steunen. Enorm spannend!  Een voorwaarde was dat de app vlekkeloos werkt. Met al die techneuten op het congres konden we geen risico lopen op bugs. Onze CTO Ralph heeft in zeer korte tijd voor elkaar gekregen dat de 1.0 versie naar 1,1 ging met mooie UX verbeteringen, mede door tips van de enthousiaste groep van 250 beta-testers. De app ging een paar dagen vóór de NextWeb 'live" in...

Lees meer

Welke soorten koffiebonen zijn er?

  Arnoud Aalbersberg     22/05/2016     Reacties (1)

Koffiebonen zijn eigenlijk pitten of zaden. Iedereen heeft het altijd over koffiebonen. Dat is niet helemaal correct. Het zijn eigenlijk “koffiepitten” of “koffiezaden”. De koffieplant draagt vruchten van de soort steenvrucht. Deze heeft een harde pit met een laagje vruchtvlees er omheen. Omdat de pit/ het zaadje heel erg op een boon lijkt, is men het koffieboon gaan noemen.   Koffiebes De koffiebes (steenvrucht) die aan de koffieplant groeit, bestaat dus uit vruchtvlees (cascara) en de pit. Met het vruchtvlees wordt eigenlijk (te) weinig gedaan. Je kan er bijvoorbeeld thee van trekken. De koffiebes wordt ontveld en dan houd je de pit/boon over.   Soorten (groene) koffiebonen Voor de koffieindustrie zijn 2 soorten koffiebonen van belang:   Arabica koffiebonen (75-80% van de...

Lees meer

Schrijf je nu in voor onze niewsbrief:

Aanmelden