0
Winkelwagen
Coffee Catcha doseer ring
2 Reviews | Review toevoegen
De Coffee Catcha van Espresso Corp uit Nieuw-Zeeland is onmisbaar stuk gereedschap voor thuisbaristas.

Verzendkosten

€ 7,00

Levertijd:

2 tot 5 werkdagen

€ 49,95
€ 19,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Ze zijn er weer!

Stuur een mail naar shop@coffeeshots.nl als je hem wilt bestellen. Als we genoeg bestellingen hebben, laten we er wat overkomen uit Nieuw-Zeeland!

De Coffee Catcha van Espresso Corp uit Nieuw-Zeeland is onmisbaar stuk gereedschap voor thuisbaristas. 5% van de koffie uit de maler valt naast de portafilter! Deze "trechter" helpt deze verspilling te reduceren. En minder troep rondom de koffiemolen. Dit scheelt weer schoonmaken!

De Coffee Catcha kan ook gebruikt worden om de gemalen koffie in de portafilter recht af te strijken.

Je kan vervolgens door de Coffee Catcha heen tampen.

Deze doseertrechter is 58mm diameter en daarmee geschikt voor E61 en soortgelijke espressomachines.

De voordelen op een rij:
  1. Bespaart de (thuis) barista geld. Studies hebben aangetoond dat 5-8% van alle gemalen koffie verspilling is en naast de portafilter terecht komt. Reken maar eens uit wat dit in geld is als je 5 kopjes koffie per kilo gewoon kan uitserveren/ afrekenen.
  2. Geen rotzooi. De werkruimte blijft schoner. Dit bespaart tijd bij het opruimen/ schoonmaken en je handen blijven een stuk schoner.
  3. Verhoogt consistentie. Door het afstrijjken met de Coffee Catcha is de dosering steeds hetzelfde. 
  4. Betere hygiëne. Niet je vingers gebruiken om de koffie af te strijken is een stuk hygiënischer werken.
Je hebt de Coffee Catcha snel terug verdiend zo. Thuis na 20 kg koffie en commercieel na ongeveer 5 kg.
 

Sorteren op:

Review toevoegen
Mattes - 24-03-2017 16:58

I love that item. Very very helpful for cappuccino or doubleshot.
I recommend the Coffee Catcha to 100%

Coffee Shots review team - 27-03-2016 23:17

Voordat wij iets in onze webshop plaatsen, bekijken we het product uiteraard eerst zelf. Is het nuttig voor de koffieliefhebber/ thuisbarista? Is de kwaliteit goed? Draagt het product bij aan duurzaamheid? Nou, hierbij onze bevindingen.

De troep rondom de koffiemolen is een doorn in het oog van menig huishouden. Dat zo'n klein apparaat zo'n groot verschil kan maken is helemaal top. Net die halve centimeter meer rondom het filterbakje is genoeg om het meeste geknoei te stoppen. Scheelt weer een paar ruzies in de keuken thuis. Voor commerciële gelegenheden gaat dit simpele hulpmiddel geld opleveren. Volgens Steve van Espressocorp, de uitvinder van dit vernuftige product, verspillen we 5-8% van de gemalen koffie doordat dit naast de portafilter terecht komt.

Het product ziet er gelikt uit. Glad (blijft er niks opplakken) en zwaar uitgevoerd. Lekker laag ook zodat deze koffievanger onder de meest molens zal passen. Het hendeltje is dunner uitgevoerd. Zo kan de hoek tussen de bovenrand van de portafilter en het handvat eenvoudig afgesteld worden. Slim bedacht. Ons enige "maar" is dat dit hendeltje, wat je waarschijnlijk met je duim vastdrukt, kan verschuiven en dan kiept de Coffee Catcha van je portafilter af. Even oefenen en dan is dit geen probleem meer. Onze verbeteringstip zou zijn dat hij beter op de filterbak "gezekerd" zou kunnen worden.

Verspilling is een groot ding in onze consumptiemaatschappij. Wij vinden dit soort hulpmiddelen dan ook een heel goed idee!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.